12.11.2015

Taas lähtö lähenee (ja rahapussit kevenee)

Enää 10 päivää meiän lähtöön, oikeesti onko pakko lähtee täältä jos ei millään taho? 
Tästä paikasta on tullu meille molemmille ihankuin toinen koti. On niin outoo kun ei ees tunnu siltä et ois ulkomailla tai mitään, tuntuu vaa siltä että ois Suomessa mut ei vaan ymmärrä mitään mitä muut ihmiset puhuu, tullaan varmaan olee ihan hukassa suomen kielen kanssa kun tullaan takas.
Tänään kahvikupeilla ollessa (ylläripylläri) mietittiin että miten pystytään palaamaan Suomen maisemiin ja jättämään nää maisemat taakse, tietäen että me ei tulla enää aikoihin juomaan näin hyvää kahvia mitä täällä saa ja vielä näissä Iseojärven maisemissa jotka oikeen tekee kahvihetkestä täydellisen. 


Ei olla vielä hirveemmin mietitty vikoille päiville tekemistä, kun ei tiietä meiän vapaapäivistä oikeen ennakkoon. Mutta suunnitelmissa ois ylihuomenna eli lauantaina mennä kattelemaan 10km päässä olevan Number One EDM clubin menoo ja meisinkiä, riippuen tietenkin onko sunnuntai vapaana ja osataanko reitti sinne (okei ollaan kyllä oltu täällä iha mestarisuunnistajia nii tottakai osataan). Ollaan myös suunniteltu että mennään Venetsiaa kurkistelemaan, mutta sinne aateltiin mennä meiän kahen italialaiskamun kanssa jos ne löytää sopivan vapaapäivän jolloin lähtis meiän kanssa sinne. Käyään myös heittämässä vika shoppailukierros Franciacorta Outlet Villagessa, jossa käytiin itseasiassa viime viikolla ensimmäistä kertaa. Oltiin saatu käsitys että siellä ei ois ees paljon kauppoja että kerettäis jossain parissa tunnissa helposti kiertää kaupat läpi, niin tehtiin se virhe että lähettiin työpäivän jälkeen kurkkimaan nopeaa et millanen mesta sieltä pilkistää. Meitä vastassa oli lähemmäs 200kaupan 'kylä', se oli kyllä tosi siististi toteutettu kun se vaikutti oikeesti semmoselta pikkukylältä joka on vaan täynnä kaikkia merkkivaateliikkeitten outletteja. Takas himaan sieltä lähettiin taas lompakot tyhjinä ja kädet kipeinä kauppakassien kantamisesta, meni kaks päivää ja alko taas shoppailuhammasta kolottamaan niin päädyttiin kolmatta ja vikaa kertaa Oriocenteriin jossa meni taas koko päivä ja rahapussi ei siitäkään nauttinut.


T. kRISTOfer ja oona (ps ei olla kopioitu jvg - etenee biisiä tossa otsikossa, jos joku sitä miettii itsekseen)

9.11.2015

Viekää meidät takas Milanoon


Viikot vaan vierii ja jäljellä enää vain 13 päivää, jaiks. Toissaviikonloppu oli aivan mahtava!!! Perjantaina mentiin työporukan kanssa illalla ensin alkudrinkeille läheiseen baariin, jossa oli siisti koululaisteema. Myöhemmin mentiin syömään yhdessä baarin lähellä olevaan ravintolaan. Syötiin kunnon alkupalat, pääruoat ja jälkkärit, koska kaikki meni firman piikkiin. Oli muuten kiva ilta, mutta kaikki puhu italiaa koko illan, niin oltiin vähän ulapalla. Kun oltiin syöty niin luultiin että päästään nukkumaan (meillä oli seuraavana aamuna aikainen herätys, koska lähtö Milanoon Monsterlandin Expo Night Outtii), mutta tuli jossain kohdassa pieniä ongelmia toistemme ymmärryksen kanssa. Ulkona osa porukasta lähti nukkumaan ja osa jatkoille ja me lähdettiin oikeesti vahingossa siihe jatkoille lähtevään porukkaan.. Tilattiin sitten baarissa shotit koska meidän pomo halus, että juodaan suomalaiseen malliin. Ja parastahan tässä on se, että kun Italiassa tilaa drinkin, niin siinä ei maista muutakuin viinan, mutta kun tilaat shotin niin se ei maistu ollenkaan alkoholilta. 


Aamulla ei herätykkään niin aikaisin, koska ei olis jaksanut herätä, joten lähdettiin kohti Milanoa vasta klo 11. Bussimatkat kesti aika kauan, koska jouduttiin vaihtamaan bussia kahdesti ja perillä Milanossa lähdettiin suunnistaa kohti meidän varaamaa hotellia. Selvittiin ihmeellisen hyvin perille hotelliin. Hotellihuone näytti laivan hytiltä, mutta se oli silti ihan mukava kun se oli lähellä keskustaa ja festaripaikkaa Estathe Market Soundia. Illan pimentyessä ja kaupassa käytyä, alettiin laittautua ja aloitella. Kun lähdettiin etsimään festaripaikkaa, siitä tuli varsinainen seikkailu. Jouduttiin kysymään kahdelta pojalta apua, ja oltiin täysin väärässä suunnassa joten ne saatto meidät takas hotellille ja kerto oikeen reitin. Onnistuttiin taas eksymään, vaikka meidän ois pitäny kävellä vaan suoraa tietä niin kauan et oltais perillä. Kysyttiin apua vaikka kuinka monelta vastaantulevalta, mutta kellään ei ollut mitään hajua mistä paikasta me oikeen puhutaan. Löydettiin loppujenlopuks poikajoukko jotka oli menossa samoille festareille, ja lähdettiin niitten kanssa sitten yhtä matkaa. Vaikeuksien kautta me kuitenkin päädyttiin sisälle festareille (kahdesti yritettiin ilman lippuja, hups) ja ei löydy ees sanoja kuvaamaan miten mahtavaa siellä oli ja ihan hullusti porukkaa, noin 20 000. Se oli todellakin kaiken sen vaivan arvoinen yö, ja tosiaan ne kesti klo 6 asti aamuyöllä. Huhu. Siellä oli 6 biletelttaa, jossa oli kaikissa eri musiikkiteema. Ja se fiilis siellä oli ihan mahtavaa, kaikki ihmiset oli kuin isoo perhettä ja kaikki tuli juttelemaan ihan hirveesti kaikkee. Ei ees tiedä mitä siitä vois kertoa, kun se ei kuulosta kuitenkaan niin mahtavalta kuin mitä se oli.