26.10.2015

Mä joka päivä töitä teen


Aamulla töihin tullessa varmistetaan, että aamupalaa on tarpeeksi esillä. Täytellään linjastoa aamun aikana ja hoidetaan tiskejä. Asiakkaiden tullessa kysellään mitä kahveja he tahtoisivat ja valmistetaan ne alakerrassa sijaitsevassa baarissa. Aamun viimeisten asiakkaiden poistuessa on meidän vuoro syödä aamiasta, nams. Sen jälkeen siivoillaan aamiaistarpeet pois ja putsennetaan koko aamiaissali ja keittiö lattiasta kattoon. Kun loppusiivous on hoidettu, autetaan yleensä hotellin siivoojia esim. imuroimisessa tai huonesiivouksessa. Nyt on ollut myös kiireellisimpiä työpäiviä (onneks koska sillon työpäivätkin menee paljon nopeemmin) kun hotelli on ollut täynnä. Täällä meiän työporukka on tosi pieni ja ollaan kyl tykätty meiän työporukasta, respan tyttöjen kaa pärjätään enkun kielellä ja siivoojien kanssa aikalailla elekielellä, että ei oo sen pahempia kielimuureja onneks tullu, kun aluks luultiin ettei kukaan meiän hotellista puhuis enkkua pahemmin.


Yks päivä töissä Oona kuuli hotellin aulasta suomen kieltä ja mietti että onko tämä mahdollista. Ja sitten asiakkaiden tullessa yläkertaan Oonan mietteet osuivat oikeaan. Mentiin moikkaamaan heitä ja höpöteltiin siinä jokunen tovi. Oltiin kyllä aika yllättyneitä että mikä sattuma ja miten näin pienessä kylässä törmää suomalaisiin, oli kyllä törkeen siistiä nähä ensimmäistä kertaa suomalaisia täälläpäin ja puhuu suomea jollekin muulle kuin toisillemme.


Ens viikonloppuna me lähdetään Milanoon yöksi juhlimaan Halloweeniä Expon päättäjäisbileisiin ja sinne tulee esiintymään kansainvälisiä artisteja! Nii ja eilen tosiaan oli MTV Emat joihin olisi siis ollut ihan kiva päästä itse kun ne sattu olemaan vaan 70km päässä Milanossa, mut ei keretty hommata lippuja (kiitos italialaisten nettisivustojen jota ei ymmärretty) ja päädyttiin sit loppujenlopuks kattomaa niitä livenä telkkarista, sad....
Ei olla tehty nyt pahemmin mitää normaalista poikkeavaa koska ollaan oltu ihan peeaa, eli ollaan käyty yhillä ja kahveilla, lenkillä ja semmosta JA NÄÄ LENKKIMAISEMAT, voidaan kertoo et vähän paremmat kun Jyväsjärvellä ja täällä on niin jees käydä yhillä koska saa aina ihan törkeesti drinkkien seuraks pähkinöitä sipsejä oliiveja yms. Mutta joo onneks viikon päästä alkaa tapahtumaan enemmän (ainakin toivottavasti). Talvitakit ois myös ihan jees löytää, koska täällä on nyt alkanu sillointälloin olee kylmiä kelejä (mut ajatus Suomen keleistä lämmittää mieltä, lällislää).15.10.2015

Kuolema kävi ovella kolkuttamassa...

Äsken oltiin alottelemassa blogin kirjoittelua, sitten yhtäkkiä alakerrasta alkoi kuulua hirveetä kolinaa. Me käytiin kunnon sotasuunnitelmat läpi mitä tehtäis jos joku tunkeutuis meidän kämppään. Odoteltiin joku 5 min hiljaisuudessa, että uskallettaisiin mennä alakertaan kurkistelemaan että mikä siellä odottaa. Sitten koitti aika mennä alas, niin eihän siellä mitään ollut. Ikkkunaluukut oli myrskytuulessa paukuttanu seinää vasten, joten hengissä selvittiin tällä kertaa.


Ja tosiaan, tän postauksen ideana oli kertoa kuluneista päivistä täällä. Lähipäivinä ollaan töiden lisäksi esim. käyty kahvilla, drinkeillä, käyty shoppailemassa, otettu aurinkoa, käyty torilla ja tutustumassa kävellen eri paikkoihin. Tällaista tää meiän perusarki täällä oikeestaa on (highlife t. Bile-Dani), nii sen takia ei olla hirveesti kirjoteltu ettei tää ois vaa itsensä toistamista. 


Erikoismaininta tosta shoppailusta. Läheltä löytyy aiemmassa postauksessa mainittu Pohjois-Italian suurin shoppailukeskus, Oriocenter, joka on aivan mahtava. Meillä tosin loppu rahat ja aika kesken, mutta vielä on onneks paljon viikkoja jäljellä ja sinne on pakko päästä uudelleen. 


Sää on ollut täällä vaihtelevaa, on päiviä kun aurinko paistaa ja voi ottaa aurinkoa, mutta löytyy myös näitä kylmiä myrskypäiviä kun sataa kaatamalla vettä. Lämpötilat on vaihdellut 15-25 asteen välillä.


Unisin terveisin Omppu ja Krisse

4.10.2015

Seitsemän viikkoa jäljellä ☺️Ensimmäisestä viikosta Italiassa selvitty! Töissä me ollaan hoidettu aamiaista, valmistettu ja tarjoiltu asiakkaille erikoiskahveja, sekä päivän päätteks siivottu aamiaishuone. Työpäivät on noin 4h mittaisia ja loppupäivät ollaan tutustuttu paikkoihin.
Keskiviikko ja torstai meni Sarnicoon, eli viereisen järven toisella puolella olevaan pikkukylään, tutustuessa. Torstaina löydettiin myös uus lemppariravintola, josta ostettiinki yhet juomat. 
Perjantaina töitten jälkeen käytiin kaupassa ostamassa ruokaa ja yks viinipullo naapurissa olevasta viinikaupasta, se viinikaupan myyjä on ihana vanha papparainen (joka tarjos meille yhet mansikkaviinishotit Finlandian kunniaks). Kun päästiin kotiin niin seuraava ongelma olikin se, että meillähän ei tosiaan ollut viinipullon avaajaa. Loppupelissä Krisse sai ruuvimeisselillä korkin auki ja oli muuten maailman parasta viiniä. Myöhemmin illalla mentiin syömään sinne meidän lemppariravintolaan. Käytiin tutustumassa myös italialaisten baarikulttuuriin, jossa huippuu oli se että kun tilaa mansikkafrozen juoman niin saa juoman joka näyttää oikeelta mut maistuu pelkästään kookokselta..Lauantaiaamuna herättiin ja valmistettiin herkullinen brunssi. Myöhemmin päivällä lähdettiin meidän kaverin Valerian kanssa Pohjois-Italian suurimpaan ostoskeskukseen Oriocenteriin shoppailemaan. Siellä oli ihan sikana kauppoja ja ei todellakaan keretty käydä kaikkialla kun luultiin että meillä olis ollut tänään töitä niin lähdettiin aikasin pois. Oona ei ostanut sieltä mitään muuta kuin kanahampurilaisen, mutta Krisselle tarttu mukaan pari vaatetta. 
Tänään meillä ei ollutkaan töitä, koska hotellissa oli hiljainen päivä, joten käytiin Sarnicossa suklaamarkkinoilla ja kahvilla.